Daca te-ai saturat de sesiunile obisnuite de cardio, poti sa faci o schimbare de peisaj si sa incerci antrenamentul in apa.

Aqua Gym sau gimnastica in apa este o modalitate eficienta de relaxare si de a face miscare , fara sa stii sa inoti, deoarece piscinele in care au loc antrenamentele au nivelui apei mai scazut.

La Aqua Gym nu conteaza varsta, importanta este dorinta de a face miscare. Este cea mai sigura si eficienta metoda de a va mentine in forma, chiar si pentru persoanele cu problem articulare sau ale coloanei vertebrale, deasemenea si pentru femeile insarcinate pana in luna a 8-a. 
Desi beneficiile terapiilor in apa au fost cunoscute inca din atntichitate (grecii si romanii foloseau bazinele pentru refacere si relaxare dupa anumite activitati fizice), gimnastica in apa a aparut pentru prima data in anii ‘ 50 in USA, odata cu primele exercitii acvatice executate de inotatoarea Esther Jane Williams. In Europa , mai intai in Franta apoi in Elvetia, la inceputul anilor ’80 si apoi in Italia la inceput anilor ’90 gimnastica in apa era asociata diverselor activitati de reabilitare si tratament.
Poate consideri ca antrenamentele in apa sunt prea usoare, nu iti solicita musculatura si, prin urmare, nu vei obtine corpul tonifiat si slim pe care ti-l doresti. Cercetatorii in domeniu insa, spun cu totul altceva:datorita rezistentei apei, chiar daca antrenamentul ti se pare mai usor, de fapt muschii tai sunt mult mai solicitati decat la o sesiune de cardio. Un antrenament in apa iti ofera  beneficiile unei sesiuni de cardio combinata cu o sesiune de ridicare de greutati.

Beneficiile Aqua Gym:

  • Tonifica toti muschii corpului (miscarile din timpul antrenamentelor determina intreg corpul sa munceasca)
  • Datorita efectului de masaj reduce aspectul de coaja de porocala al pielii
  • Este o forma de activitate non traumatica (nu pune presiune pe articulatii)
  • Te ajuta sa slabesti (apa creeaza o rezistenta mai mare decat cea produsa de aer)
  • Combate senzatia de “picioare grele” (antrenamentul in apa imbunatateste circulatia sanguina si limfatica)
  • Imbunatateste capacitatea psihomotrica (echilibru si mobilitate)
  • Poate fi practicat indiferent de anotimp (la piscina, la mare sau la centrele de wellness) 
  • Apa are efect relaxant asupra mintii 
  • Te ajuta sa socializezi (de cele mai multe ori antrenamentele sunt colective, se desfasoara pe muzica iar atmosfera este una foarte relaxanta).
  • Ajuta la reducerea tensiunii arteriale

Daca vrei sa te distrezi si sa arati bine, antrenamentele de Aqua Gym sunt solutia ideala!