Cea mai importanta masa a zilei este din pacate si cea mai evitata sau ignorata: micul dejun.

Indiferent ca va doriti sa slabiti sau doar sa va tonifiati musculara, elementul cel mai important ce trebuie avut in vedere este alimentatia.

Un mic dejun sanatos si consistent va poate oferi energia necesara pentru a incepe ziua in forta si va protejeaza de numeroase boli dar si de supraponderabilitate.  De asemenea, aceasta masa este cea care ajuta organismul sa functioneze corect pe tot parcursul zilei.

Lipsa micului dejun si/sau inlocuirea acestuia cu o cafea si produse de patiserie sau fast food, vor duce in timp la tulburari ale metabolismului.

V-ati intrebat vreodata de ce dupa o anumita ora a zilei (dupamiaza in mod special) simtiti o senzatie de foame intensa? Ei bine, lipsa unui mic dejun sanatos ar putea fi o cauza. Acesta este si principalul motiv pentru care alimentele consumate in timpul zilei sunt de cele mai multe ori nesanatoase sau gustari rapide cu un numar impresionant de calorii.

Programele de exercitii facute acasa sau la sala va pot ajuta sa slabiti insa un rol mult mai important il are alimentatia. In functie de ceea ce consumam, rezultatele antrenamentelor se vor vedea sau nu.

Componenta nutritiva  si cantitatea  fiecarei mese trebuie insa sa aibe in vedere greutatea, varsta, regimul alimentar si nivelul de miscare (in cazul in care exista).

Numeroase studii au aratat faptul ca cel mai optim moment de a consuma micul dejun este cu 30 de minute dupa trezire si ideal ar fi sa beti in fiecare dimineata un pahar de apa.

Pentru a dobandi senzatia de satietate, micul dejun trebuie sa fie un echilibru de carbohidrati de calitate cu proteine si fibre.

Datorita continutului lor, cele mai recomandate alimente pentru micul dejun ar fi fulgii de ovaz, iaurtul grecesc, fructele (in mod special bananele, grapefruitul, afinele, pepenele rosu, pepenele galben), cerealele integrale, ouale, semintele de in, untul de migdale, germenii de grau, painea din faina integrala. La acestea se mai pot adauga insa si alte alimente, totul depinde de dieta pe care intentionati sa o urmati.

Daca nu sunteti obisnuiti cu micul dejun, puteti incepe incetul cu incetul . In prima faza ar trebui sa va faceti un program pe care sa il urmati si sa eliminati pe rand obiceiurile alimentare proaste din dieta zilnica.

Motivatia este extrem de importanta in acest sens dar pentru ca a venit vara si cu totii ne dorim un corp frumos si tonifiat, nu ezitati si incepeti chiar de astazi (mai ales ca e sezonul fructelor si al legumelor).

Tu ce ai facut astazi pentru corpul tau?