Mananca atunci cand iti este foame, de cate ori simti nevoia si pana cand te simti satul!

Cu siguranta multi dintre voi merg la sala de antrenament pentru a-si imbunatati conditia fizica, pentru a-si accelera metabolismul, pentru a-si imbunatati starea gnerala de sanatate sau tin dieta pentru a pierde in greutate. 

Daca stam sa ne gandim bine, toate acestea au de fapt un singur scop: cu totii dorim sa aratam bine si sa ne simtim bine in corpul nostru. 

Din pacate, de multe ori proasta informare, sau informatiile eronate pe care le obtinem de pe internet sau prin alte mijloace de informare ne saboteaza obiectivele facandu-ne sa renuntam la jumatate de drum. 

Iata care sunt cele mai importante 5 mituri pe care trebuie sa le ignori daca vrei sa scazi in greutate sau daca vrei sa ai o masa musculara dezvoltata si bine definita!

1) Trebuie sa numeri caloriile ingerate
Numararea caloriilor implica mult efort, timp, energie si de cele mai multe ori nu ajuta la nimic intrucat acest numar de care corpul tau are nevoie depinde de o serie de variabile: varsta, inaltime, greutate, loc de munca, antrenamente, masa musculara, cantitatea zilnica de apa ingerata, medicamente etc. Asa ca, pentru doua persoane de sex masculin cu o greutate de 130 de kilograme care vor sa dea jos sa zicem 40 de kilograme, numarul de calorii pe care trebuie sa le ingereze zilnic nu va fi acelasi: poate unul are o viata mai activa si altul mai sedentara, poate unul dintre ei are un loc de munca mai stresant, poate celalalt consuma mai multa apa. Prin urmare, formulele standard gasite pe internet referitoare la numarul de calorii pe care trebuie sa il consumi zilnic pentru a scadea in greutate nu sunt deloc valabile.

Cea mai buna metoda pentru a scadea in greutate si a te bucura de o stare de sanatate optima este sa consumi carne, peste, seminte, fructe si legume. Evita alimentele procesate, semi-preparatele, fast-food-ul. 
Mananca atunci cand iti este foame, de cate ori simti nevoia si pana cand te simti satul.

2. Mananca des
Studiile de specialitate arata ca nu sunt dovezi clare care sa ateste faptul ca daca mananci putin si des scazi in greutate. Mesele mici si dese nu duc neaparat la accelerarea metabolismului, asa ca poti ramane linistit la cele 3 mese traditionale pe zi, si nu se intampla nici o tragedie daca ai sarit din cand in cand peste o masa. Sfatul nostru este sa te hidratezi corespunzator si sa mananci atunci cand iti este foame.

3. Foarte mult cardio
Daca vrei sa pierzi in greutate, sa faci sedinte nesfarsite de cardio de aceeasi intensitate, nu te ajuta la nimic. Atunci cand corpul tau este expus la efort,  are nevoie de energie si isi ia aceasta energie din muschi, si nu din masa de grasime. Prin urmare, inainte de a scade in greutate, trebuie sa iti maresti intai masa musculara.

Din acest punct de vedere, trebuie sa faci exercitii scurte si de intensitate mare.

4. Sa elimini cu totul grasimile
Un gram de grasime are mai multe calorii (9Kcal per gram) decat un gram de proteine sau de carbohidrati (4Kcal per gram); dar asta nu inseamna ca este mai putin sanatos. Corpul nostru are nevoie de toate tipurile de macronutrienti (proteine, carbohidrati, grasimi) pentru a functiona corespunzator.
Uleiul de cocos, avocado, migdalele sunt o alternativa sanatoasa la paste, paine, cereale etc. Aceste alimente mentionate mai sus si bogate in grasimi nu numai ca iti vor da o stare de satietate pentru un timp indelungat dar ajuta si la o refacere rapida in urma antrenamentelor intense, reduc inflamatiile si cresc capacitatea de concentrare.


5. Sa ridici greutati mici dar sa faci multe repetitii.
Dupa un anumit timp corpul tau se obisnuieste cu un anumit tip de efort asa ca, daca vrei sa scazi in greutate si sa iti maresti masa musculara trebuie sa cresti in timp greutatea ridicata.

Studiile de specialitate arata ca cu cat esti mai puternic si mai rapid, cu atat corpul tau consuma mai multa energie, chiar si atunci cand este in stare de repaus.

Aceste sfaturi sunt destinate atat femeilor cat si barbatilor asa ca, daca vrei sa fi in forma si sa ai un corp tonifiat, nu uita ca trebuie sa consumi alimente sanatoase si sa ridici greutati.