Antrenamentul la sala nu trebuie sa fie plictisitor! Cel mai bun mod de a-ti dezvolta masa musculara in mod eficient este alaturi de partenera ta.

De ce este mai bine sa te antrenezi in cuplu si care sunt beneficiile unui astfel de antrenament? La toate acestea iti vom raspunde in urmatoarele randuri.

Partenerul de viata poate fi cea mai buna sursa de motivare de care ai nevoie pentru a performa in sala de sport. Antrenamentele in cuplu reprezinta cea mai buna modalitate de a imbunatati nu doar sanatatea fizica, ci si relatia de cuplu. Chiar si antrenorii de fitness recomanda antrenamentul in cuplu. Unul dintre motive ar fi: mai mult timp petrecut impreuna. In plus, munca in echipa dubleaza roadele muncii, iar partenerul te poate ajuta in a efectua anumite exercitii in mod corect. Cuvintele de incurajare si dorinta ambilor parteneri de a obtine rezultate, va vor ajuta in a va atinge scopurile.

Iata cateva exercitii ce va vor ajuta sa obtineti rezultate eficiente si sa va bucurati de prezenta partenerului. Aceste exercitii lucreaza toate grupele de muschi si va tonifiaza corpul.

Pozitia “plank” (scandurica)

Porniti din pozitia “plank” cu picioarele departate, stand pe coate si mentineti aceasta pozitie pentru o perioada cat mai lunga de timp. Acest exercitiu va ajuta sa cresteti in forta si rezistenta, intareste abdomenul si imbunatateste echilibrul.  

 
 

Genuflexiuni

Fie ca faci genuflexiuni cu partenera stand pe gatul tau sau le faceti impreuna, tinandu-va de maini, acest tip de antrenament lucreaza indeosebi muschii picioarelor, dar si pe cei abdominali. Talpile se tin departate si spatele drept. In cazul genuflexiunilor din pozitia tinandu-va de mana, strangeti cu putere mana partenerului si lasati-va usor pe spate.

Flotari

El se va aseza pe spate, cu mainile indoite formand un unghi de 90 grade, iar partenera va sta deasupra tinandu-va de mana. In acest caz, ea va efectua flotarile, lasandu-si greutatea pe mainile partenerului, iar el isi va testa rezistenta bratelor.

Presa cu partenerul

Acest exercitiu intareste musculatura picioarelor si a posteriorului. Unul dintre parteneri isi va lasa greutatea corpului pe talpile celuilalt care va trebui sa simuleze aparatul de presa.

Fluturari la cablu

Partenerul va tine cu putere cablul, in timp ce ea va trage de cablu cu miscari de “dute-vino”. Acest tip de antrenament lucreaza bicepsii si tonifiaza muschii spatelui.