Majoritatea femeilor evita antrenamentul cu greutati din teama de a nu capata un corp cu o masa musculara prea dezvoltata sau cu un aspect prea masculin.

Aceasta este una dintre conceptiile eronate din lumea fitness-ului feminin.

Asa ca, in loc sa se antreneze cu greutati, femeile petrec ore in sir la antrenamentele cardio fara a obtine insa corpul visat.

Ridicarea de greutati, ajuta femeile sa obtina un corp slim si tonifiat, in nici un caz un corp masiv si musculos.

Femeile nu doresc sa arate ca acele femei care practica bodybuilding si acest lucru este de inteles. Cu toate astea, nu este posibil pentru o femeie care ridica greutati sa obtina  acel tip de musculatura pe care il au femeile care practica culturism intrucat, acele femei folosesc steroizi anabolici pentru a obtine acea dimensiune musculara. In comparatie cu al barbatilor, nivelul de testosteron al femeilor este prea scazut pentru ca acestea sa obtina o masa musculara prea dezvoltata. Iata 6 motive pentru care femeile ar trebui sa practice antrenamentul cu greutati:

1) Antrenamentul cu greutati pentru tonifierea musculaturii

Toate femeile vor sa isi tonifice musculatura, dar ce inseamna acest lucru de fapt? A avea un corp tonifiat, este rezultatul procesului de a obtine muschi tonifiati (tonifiat nu inseamna mare) cu o grasime corporala scazuta.

Ideea de corp ideal pentru femei s-a schimbat de-a lungul timpului; incepand de la femeile cu forme, apoi femeile foarte suple si, in prezent, femeile cu un corp slim si fit. In ziua de azi, majoritatea femeilor doresc sa obtina un corp cu forme dar slim si tonifiat.

Femeile care ridica greutati reusesc sa obtina muschi tonifiati si supli. Intr-adevar, exercitiile te vor ajuta sa obtii brate sculptate si chiar si un posterior mai bombat. Asa ca nu te mai teme sa te duci la antrenametele cu greutati. Sala ar trebui sa devina a doua ta casa.

2) Ridicarea de greutati arde grasimile

In timp ce te antrenezi lucrezi in primul rand tesutul muscular dar arzi si calorii in acelasi timp. Din acest motiv, anumite persoane prefera sa  execute antrenamente scurte cu mai putine pauze intre seturi, ca sa arda mai multe calorii ca de obicei. Cresterea masei musculare iti accelereaza metabolismul. Un metabolism accelerat inseamna mai multe calorii arse. Din acest motiv, atunci cand o persoana activa este in stare de repaos, va arde mai multe calorii decat o persoana sedentara. Magie, nu e asa?

3)Exercitiile ofera un plus de energie organismului

Ridicarea de greutati iti ajuta organismul sa capete forta si anduranta. In concluzie, vei avea mai multa energie pe parcursul unei zile si te vei simti mai putin obosita la finalul antrenamentului.

4) Antrenamentele te scapa de stres

Te simti coplesita de sarcinile de la serviciu, de la scoala sau de viata in general? Vino la antrenamentele de forta si totul ti se va parea mai simplu si te vei simti mai relaxata. Studiile de specialitate au dovedit ca persoanele care se antreneaza cu greutati au capabilitatea de a manageria mai bine situatiile stresante fata de persoanele sedentare.

5) Antrenamentul cu greutati iti va imbunatati sanatatea

Nu e asa ca te simti plin de viata dupa ce executi exercitii fizice? Pe parcursul ultimilor ani s-a realizat faptul ca ridicatul de greutati are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre. Studiile de specialitate arata ca persoanele care practica astfel de antrenamente sunt mai putin predispuse la boli de inima. Femeile care practica antrenamentele de forta au un risc mai scazut sa dezvolte urmatoarele afectiuni:

-diabet

-obezitate

-artrita

-depresie

6) Antrenamentele iti intaresc structura osoasa

Pe masura ce crestem, sanatatea oaselor devine din ce in ce mai importanta. Pe langa calciu, vitamina D si alti micronutrienti necesari, ridicatul de greutati ajuta la formarea unei structuri osoase mai dense. Pentru a evita osteoporoza (pierderea densitatii osoase, care poate duce la fracturi), femeile ar trebui sa faca antrenamente cu greutati.

Concluzii:

  • antrenamentul cu greutati te va ajuta sa obtii un corp in forma si tonifiat;

  • aspectul de corp masiv este cauzat in special de nutritie asa ca ai grija ce mananci;

  • nu vei avea acelasi apect ca al femeilor care practica culturism;

  • ridicatul de greutati te ajuta sa arzi calorii;

  • iti ofera un plus de energie;

  • te ajuta sa scapi de stres;

  • reduce riscul de a dezvolta boli de inima;

  • te ajuta sa obtii  o structura osoasa mai densa.