In timpul cautarilor noastre zilnice pe internet, cu scopul de a gasi cele mai bune si interesante informatii din fitness, sport si nutritie, am aterizat pe blogul triplei campioane mondiale la fitness, Anca Bucur.

Povestea Ancai

Anca s-a nascut in Targu Mures, petrecandu-si copilaria intr-un sat din apropiere numit Nazna. Traseul pe care l-a urmat de la un simplu copil la campion mondial este absolut incredibil.

Desi acum model, antrenoare si campioana la fitness, Anca ar fi putut alege cu totul alt traseu. La varsta de doar 8 ani, s-a inscris la scoala de gimnastia din Deva, unde nu s-a format doar ca gimnast, ci ca om. Ea povesteste pe blogul ei ca antrenamentele intensive si programul riguros i-au format caracterul si ca tot aici s-a creat si viziunea de viitor.

Obtinand nenumarate premii si medalii la gimnastica, in 2005 intra in Lotul National gimnastica la Bucuresti, dar numai dupa un an, in urma unei accidentari la umar se retrage din gimnastica. Campioana marturiseste in ultimul ei articol de pe blog ca desi real accidentul, l-a folosit pentru a isi usura despartirea de lumea gimnasticii si pentru a isi urma visul de a deveni independenta financiar, de a avea un program mai liber.

Anca Bucur 4Fit

Lumea Fitness

In 2006 s-a mutat la Cluj pentru a isi continua studiile de specialitate la Facultatea de Sport, iar in anul 2008 incepe sa colaboreze cu World Class Romania, ca antrenor de aerobic si fitness. Imediat dupa refacerea umarului, Anca se reapuca de antrenamente, singura, pentru a face economii in vederea participarii la un concurs de fitness din Statele Unite. In anul 2010 obtine locul 5 la o competitie de fitness din Miami FL si realizeaza ca si-ar putea impaca jobul cu pasiunea pentru scena, dobandita in perioada concursurilor de gimnastica.

Competitiile

Anca devine campioana la fitness pentru prima data in anul 2011, castigand concursul Miss Fitness Universe din Miami FL. Continua sa participe la concursuri, obtinand nenumarate locuri, majoritatea pe podium. In anul 2012 Fitness America o desemneaza sportiv profesionist, iar doar dupa un an, sportiva obtine locul 1 la Miss Fitness Universe Miami FL la divizia de profesionisti, devenind pentru a doua oara campioana mondiala.

De curand, in noiembrie 2015, Anca depaseste orice asteptari, obtinand titlul de Miss Fitness America in Las Vegas si cel de tripla campioana mondiala la fitness a Romaniei.

Multa lume are impresia ca toti campionii sunt celebri, ca devin milionari. Lucrurile nu stau chiar asa, cel putin nu in fitness si culturism. Majoritatea vedetelor fitness de pe reviste doar isi suplimenteaza veniturile prin concursuri si modeling, un job zilnic fiind in continuare necesar. Ronnie Coleman de exemplu, de 8 ori Mr. Olympia, este, si va continua sa fie politist.

In prezent, Anca preda cursuri de aerobic la centrele World Class din Bucuresti. Cu multa pasiune si daruire, ea educa, antreneaza si motiveaza mii de oameni inspre a duce un stil de viata fit. Speram sa participe si sa castige in continuare cat mai multe competitii !

Anca, echipa 4Fit iti multumeste ca faci lumea un loc mai bun prin sport ! Iti dorim tot succesul si binele din lume !