Despre proteina din zer ai tot auzit vorbindu-se la sala, pe internet, deci nu esti strain de beneficiile pe care ti-l ofera consumul de proteine.

Insa, un lucru este cert, nu se poate sa obtii tot ceea ce ti-ai propus doar antrenandu-te, la fel cum nu este posibil sa ajungi la perfomanta doar consumand proteine. Antrenamentele si consumul de proteine, impreuna cu un stil de viata sanatos, sunt esentiale in lupta pentru un corp bine tonifiat.

Ce trebuie sa stii? Proteina din zer nu reprezinta doar combustibilul unei mase musculare bine dezvoltate. Pe langa faptul ca te ajuta sa cresti in masa musculara, proteina din zer mai are si alte beneficii la care poate nici macar nu te-ai gandit.

 

1. Arde grasimile si mentine o masa musculara dezvoltata

Ai redus consumul de calorii din dorinta de a scapa de acele cateva kg in plus care iti tot dau batai de cap? Ei bine, afla ca proteina din zer te ajuta sa impusti 2 iepuri dintr-o lovitura. Scapi de grasimile nedorite, ce dau un aspect inestetic corpului tau si, in acelasi timp, te ajuta sa iti dezvolti masa musculara. Un studiu realizat de specialisti in Minnesota, in care participantilor li s-a oferit proteina din zer, arata ca acestia au ars pana la 6.1% din grasimi.

De altfel, ce poate fi mai gustos intre mese decat consumul unui baton proteic pe baza de proteina din zer?!

 

2. Creste masa musculara si forta

Un studiu realizat in cadrul Universitatii Baylor din Waco, Texas, s-a focusat pe 19 barbati care s-au antrenat intens pe o perioada de 10 saptamani. O parte dintre acestia au primit cate 14g de proteina din zer si cazeina impreuna cu cate 6g de aminoacizi, in timp ce restul de barbati au consumat cate 20g de praf de tip placebo. Persoanele care au consumat zer si-au dezvoltat mult mai vizibil masa musculara, fara a acumula grasimi. Consuma 1 portie de proteina din zer cu 1 ora inainte de a incepe antrenamentul si 1 portie la finalizarea antrenamentului. Rezultatele te vor surprinde intr-un mod placut!

 

3. Scade pofta de mancare

Ai un apetit crescut? Incearca sa incluzi in dieta ta proteina din zer. Studiile arata ca cei care consuma proteina din zer in mod regulat prezinta un nivel scazut de ghrelina – hormonul ce declanseaza senzatia de foame – cu pana la 4 ore de la consum. Asadar, atunci cand vi se face foame intre mesele principale ale zilei, un shake proteic ar fi snack-ul ideal.

 

4. Sustine sanatatea organismului

Proteina din zer reprezinta cea mai sigura si eficienta metoda de sustinere a sanatatii organismului, fiind cunoscuta drept o metoda de prevenire a diferitelor forme de cancer de prostata si colon. Cu siguranta pe asta nu o stiai, insa, zerul inhiba proliferarea celulelor canceroase, apara impotriva radicalilor liberi si creste functia sistemului imunitar.

 

5. Elimina stresul

Una dintre problemele principale ce ne macina tot mai mult este stresul. Nimic nou in faptul ca stresul are un impact major asupra sanatatii organismului – de la boli cardiace pana la acumularea kilogramelor, stresul pe termen lung slabeste capacitatea sistemului imunitar. Ca sa nu mai vorbim si de felul in care aleg unii sa elimine stresul din viata lor – alcoolul. O greseala teribila sa te refugiezi in alcool, ajungand la probleme mult mai grave. Exercitiile fizice regulate, o dieta sanatoasa pe baza de legume si fructe proaspete, dar si eliminarea alcoolului va vor ajuta sa faceti fata cu brio situatiilor stresante. Insa noi va mai propunem o solutie, extrem de eficienta, care nu doar ca va ajuta sa scapati de stres, ci contribuie eficient la sanatatea organismului in general. Vorbim despre proteina din zer! Si apoi, nu va afecteaza cu absolut nimic un shake revigorant pe baza de proteine.

 

6. Intareste sistemul imunitar

O portie de 20-25 grame de proteina din zer contine aproape toti aminoacizii esentiali de care organismul tau are mare nevoie. Astfel, organismul este ajutat sa lupte impotriva bacteriilor si virusilor.