Cel mai mare inamic al femeilor este grasimea care se depoziteaza in zona abdominala.

Daca te-ai saturat sa cauti haine care iti ascund colaceii din zona abdomenului, e timpul sa te apuci serios de treaba si sa faci ceva in privinta asta.

Te-ai saturat sa faci zi de zi abdomene si sa nu obtii intocmai rezultatele asteptate? Te-ai gandit vreodata ca poate abdomenele nu sunt si cele mai eficiente exercitii in drumul tau spre un abdomen plat, bine tonifiat? Afla ca un abdomen plat necesita mult mai multe exercitii decat niste banale abdomene, iar exercitiile complexe ce lucreaza mai multe grupe de muschi te vor ajuta sa arzi calorii si sa-ti tonifiezi corpul asa cum iti doresti. Esti pregatit sa incepi?

Noi ti-am pregatit 10 tipuri de exercitii dintre cele mai eficiente ce te vor ajuta sa obtii un corp sexy, abdomen plat si muschi tonifiati.

1. Dumbbell Pushup Row (Push Up cu Gantera)

Ai nevoie de 2 gantere pe care le tii in maini si te asezi in pozitia de push up. Apoi se face o flotare, iar la ridicare se desprinde o mana de pe podea cu tot cu gantera. Se executa miscari alternative cu gantera, exact ca in imaginea de mai jos. Acest tip de exercitiu iti solicita foarte mult atat musculatura abdomenului, care va fi mereu incordata, cat si musculatura bratelor, picioarelor. Exercitiul este extrem de eficient.

Dumbbell Pushup Row

2. Genuflexiuni cu gantere

Din pozitia drept, cu o pereche de gantere in maini, cu mainile pe langa corp se executa o genuflexiune, timp in care ganterele se ridica pana la umeri, iar picioarele stau departate. Se revine in pozitia drept cu ganterele indreptate in sus, deasupra capului. Exercitiul se repeta de 20 ori.

Genuflexiuni cu gantere

3. Cross-behind lunges (Fandari incrucisate)

Din pozitia drept, cu mainile pe langa corp si cate o gantera in fiecare mana, se vor executa fandari incrucisate pana se realizeaza un unghi de 90 grade, dupa care se revine in pozitia initiala. Se vor repeta 20 de astfel de fandari, dupa care se schimba piciorul si in aceeasi maniera se vor executa alte 20 de repetari.

Cross-behind lunges

 

4. Bent-Over row (Exercitii cu banda de rezistenta)

Ai nevoie de o banda de rezistenta pe care o vei sustine cu ambele picioare. Din pozitia aplecat se vor executa miscari ale bratelor cu banda de rezistenta. Acest tip de exercitiu iti lucreaza partea abdominala superioara, dar si bratele.

5. Dumbbell Squat Thrust (genuflexiuni cu flotare)

Din pozitia drept, cu cate o gantera in fiecare mana, mainile tinute pe langa corp, se executa o genuflexiune cat mai jos, pana se atinge podeaua cu ganterele. Apoi se indeparteaza picioarele de corp, in pozitia flotare. Se revine in pozitia initiala printr-o saritura. Se executa 20 de astfel de exercitii.

Dumbbell Squat Thrust

6. Overhead Split Squat (genuflexiuni cu picioarele departate)

Cu mainile ridicate deasupra capului, tinand cate 1 gantera in fiecare mana si picioarele departate - un picior in fata, unul in spate – se executa 20 de genuflexiuni. Apoi se schimba piciorul de start si se executa alte 20 de genuflexiuni.

Overhead split squat

7. Planking Frog Tucks

Din pozitia de flotare, avand corpul drept, iar mainile departate in dreptul umerilor, se aduce piciorul drept in fata, langa mana. Se revine la pozitia de start si se repeta exercitiul doar ca de aceasta data se va aduce in fata piciorul stang. Aceleasi miscari se executa de 20 de ori.

Planking frog tucks

8. Crossover Step-ups

Pentru a executa acest exercitiu ai nevoie de un stepper aerobic si o pereche de gantere. Cu mainile pe langa corp si cate o gantera in fiecare mana se executa step ups incrucisate de cate 20 ori cu fiecare picior.

crossover step ups

9. Wall Slide

Din pozitia drept cu mainile formand un unghi de 90 grade, lipite de perete si picioarele usor indoite, se mentine aceasta pozitie incordata timp de 1 secunda. In tot acest timp capul, spatele, mainile si posteriorul vor ramane in permanent contact cu peretele. Fara a pierde contactul cu peretele, se ridica mainile pana sus si se repeta aceasta miscare de cateva ori.

wall side

10. Barbell hip raise

Alege greutatile potrivite si o banca stabila pentru suport. Cu picioarele indoite se fac ridicari cu bara de greutati asezata deasupra abdomenului inferior. Se executa 20 de astfel de repetari.

barbell hip raise

 

Abdomenul mult visat se afla la doar cateva exercitii distanta si o dieta echilibrata! Nu lasa pe maine ce poti face azi!