Lucrezi de la birou si petreci majoritatea timpului stand pe scaun?

In acest caz ar trebui sa compensezi lipsa de miscare cu cateva exercitii zilnice care te vor scapa durerile de spate, gat, umeri.

Desigur, nimic nu e mai eficient decat sa mergi in mod regulat la sala. Un stil de viata sanatos inseamna munca, dedicare si timp. Insa, in acele zile in care chiar nu ai timp de sala ar fi bine sa iei o pauza de la ceea ce faci si sa pui in practica 3 exercitii simple, dar care au un efect impresionant asupra corpului tau.

Cea mai buna parte este ca aceste exercitii nu necesita echipament special si le poti face oriunde te-ai afla.

1. Wall Slides

Ia o pauza de la ceea ce faci si imagineaza-ti ca ai un cablu ce atarna de tavan pe pieptul tau. Acum imagineaza-ti ca bucata de cablu este legata strans de tine si iti trage pieptul spre tavan.

Daca ai fi avut o postura buna cu siguranta pieptul tau nu s-ar ridica prea mult. Insa, cu siguranta faci parte din categoria acelor persoane care vor fi nevoiti sa isi ridice pieptul cativa centimetri semnificativi.

Aceasta este o modalitate excelenta de a-ti testa postura din pozitia stand pe scaun la birou. Iar pentru a corecta aceasta postura, iti recomandam un exercitiu pe care sa-l pui in practica zilnic: wall slides. Pentru asta ai nevoie sa te deplasezi langa un perete.

Din pozitia “in picioare”, cu spatele rezemat de perete, efectueaza 10 pana la 15 repetari ale acestui exercitiu de 3 ori pe zi. Este cel mai bun exercitiu pe care il poti realiza la birou si reprezinta o modalitate excelenta de incalzire inainte de a ridica greutati.

 

2. Hip Raises

Nu doar o pozitie gresita iti strica postura. Pana si statul pe scaun toata ziua este extrem de daunator, muschii de pe solduri devenind mai scurti si mai stransi. Mai mult decat atat, muschii posteriorului isi pierd din calitate si devin inutili.

Combinatia dintre muschii frontali de pe solduri si cei de pe posterior nelucrati determina pelvisul sa se incline inainte, impingand totodata abdomenul inferior spre exterior. In acest fel ajungi sa ai burtica chiar daca nu ai neaparat grasime.

Mai rau decat atat, coloana lombara este supusa unui stres continuu ce determina mai devreme sau mai tarziu insuportabilele dureri de spate.

Ridicarea soldurilor din pozitia culcat te va ajuta sa iti intaresti muschii posteriorului si iti imbunatateste postura. Cu un picior ridicat, exercitiul se repeta de 5-6 ori pentru fiecare picior, tinand pozitia de sus a exercitiului timp de 3 pana la 5 secunde.

 

3. Thoracic Rotation

Asemenea “wall slides”, acesta este un alt exercitiu excelent ce lucreaza postura superioara a corpului. Faptul ca majoritatea timpului o petreci stand pe scaun, lucrand, inevitabil iti creeaza o postura gresita a corpului, usor ghemuita, lucru ce dauneaza grav organismului. Muschii au tendinta de a se stabili in pozitia in care corpul este cel mai des obisnuit sa stea.

Nu te astepta ca un singur exercitiu sa faca minuni! Nu exista asa ceva! Pozitia corpului se corecteaza in timp, cu multa miscare si un stil de viata sanatos. Insa poti contracara unele daune facand zilnic rotatii toracice.

Acest exercitiu te ajuta sa “mobilizezi” partea superioara a spatelui prin rotirea coloanei vertebrale toracice(de aici si numele de rotatie toracica).

Se fac cate 10 repetari pe fiecare parte.