Esti incepator in sala de antrenament?

Atunci trebuie sa cunosti cateva dintre cele mai importante reguli ce te vor ajuta sa obtii tot ce e mai bun din fiecare antrenament.

Pentru multe persoane, sala de fitness poate reprezenta o provocare si, in cele mai multe cazuri, incepatorii nu fac altceva decat sa copie exercitiile pe care le observa la ceilalti. Pentru a obtine maximum din antrenamente trebuie in primul rand sa iti stabilesti obiective realiste si apoi, sa tii cont de 3 dintre cele mai comune greseli.

1. Stabilirea unor obiective imposibil de atins

Nu incepe prin a merge la sala zilnic din dorinta de a obtine rezultate intr-un timp record. Corpul tau nu este obisnuit cu antrenamentele intense. Incepe cu un program de antrenament de 2 zile pe saptamana. Stabileste-ti obiective realizabile si treptat creste nivelul de intensitate al antrenamentelor.

In zilele in care sunteti presati de timp nu renuntati la sala, mai degraba concentrati-va pe eficienta pentru a obtine maximum dintr-o sesiune de antrenament scurta. Singurul antrenament rau este cel pe care nu l-ai facut.

De asemenea, nu lasa ca scuzele sa va faca sa renuntati in a va antrena. Puteti incepe cu doar un set de gantere si cateva seturi de exercitii. Important e sa va antrenati.

Odata ce v-ati atins obiectivul de antrenament de 2 ori pe saptamana, timp de 3 saptamani, incercati sa adaugati 1 zi in plus in programul de antrenament. La fel si cu antrenamentele, incepeti cu exercitii usoare si treptat cresteti nivelul de intensitate al antrenamentelor.

 

2. Nereusita de a planifica antrenamentele

Ok, ai reusit sa ajungi la sala! Insa, lucrurile nu se opresc aici. Abia acum incepe treaba. Nu e suficient doar sa fii prezent in sala de antrenament si sa iei la rand fiecare aparat in parte. E nevoie de un plan de antrenament pe care trebuie sa-l urmezi cu strictete pentru a obtine performanta.

Mai mult decat atat, exercitiile trebuie realizate perfect, corespunzator nivelului tau de pregatire. Antrenamentele pentru piept si spate nu trebuie sa-ti puna sanatatea in pericol. Asigurati-va ca antrenamentele realizate sunt in perfect echilibru cu corpul vostru, ca antrenati pe rand fiecare grupa musculara si ca targetul vostru este un fizic mai puternic si mai sanatos.

 

3. Evitarea antrenamentelor de forta

O alta greseala des intalnita in randul incepatorilor este preferinta pentru exercitiile cardio. Tot ce vei reusi sa obtii sunt doar cateva calorii arse si cam atat. Pentru tonifiere si pentru o masa musculara dezvoltata trebuie sa lucrezi cu greutatile. Desigur, fiind incepator acest tip de antrenament te poate speria. Insa, nu e cazul sa te arunci din prima la genuflexiuni cu greutati sau ridicarea de greutati imposibil de atins. Incepe cu exercitiile clasice, pornind de la gantere usoare si treptat creste nivelul de dificultate.