Pielea lasata de pe brate reprezinta o problema destul de des intalnita in randul femeilor, dar si a barbatilor.

Bratele cu pielea lasata apar odata cu inaintarea in varsta insa cum orice problema are si o solutie, noi iti oferim 5 dintre cele mai eficiente exercitii ce te vor ajuta sa obtii brate tonifiate, fara cusur.

1. Flotari la banca

Cu posteriorul asezat in fata unei banci sau unui scaun, cu picioarele intinse si bratele intinse, sprijinite de banca/scaun, se realizeaza flotari. Tensiunea exercitata asupra tricepsilor si pe articulatiile cotului permit exercitiului sa lucreze intens muschii bratelor.

Pentru ca exercitiul sa fie executat cat mai corect, corpul se coboara spre podea pana cand coatele formeaza un unghi de aproximativ 90 grade. Spatele se tine drept si cat mai aproape de banca. Odata ce ai ajuns in partea de jos a miscarii, se pune presiune pe banca pentru a indrepta coatele si se revine la pozitia initiala. Acest lucru completeaza 1 repetare.

 

2. Flotari clasice

Clasicele flotari reprezinta unul dintre cele mai eficiente exercitii ce solicita la maximum bratele. Pentru ca acestea sa fie executate cat mai corect, corpul trebuie sa mentina o pozitie cat mai dreapta. Coatele trebuie sa fie indreptate in spate, indoite in jur de 90 grade in pozitia de jos a flotarii.

3. Exercitii cu gantere

Pentru acest exercitiu ai nevoie de 2 gantere. Palmele vor fi orientate spre trunchiul corpului, iar din pozitia spate drept cu o usoara indoire de genunchi si o usoara aplecare aproape paralel cu podeaua, se executa ridicari de gantere pana bratul devine complet intins. Intre antebrat si brat ar trebui sa existe un unghi de 90 grade.

4. Extensii triceps

Pentru a incepe ai nevoie de 1 gantera pe care o vei tine cu ambele maini. Picioarele vor fi departate pana in dreptul umerilor, iar gantera va fi ridicata de ambele maini peste cap pana cand bratele sunt complet intinse.

Bratele superioare ar trebui sa ramana stationare si numai antebratele se vor misca.

5. Ramat din aplecat cu bara

Din pozitia brate indepartate, la o distanta ceva mai mare decat cea a umerilor, cu genunchii usor indoiti si trunchiul aplecat se apuca o bara.

Fara a misca trunchiul, cu spatele perfect drept si capul sus, se trage bara spre partea superioara a abdomenului. Mentine cateva secunde in aceasta pozitie, dupa care coboara incet bara in pozitia de pornire. Exercitiul se repeta de mai multe ori.