Foarte multe persoane dintre cele care isi doresc sa se mentina in forma, ajung, dupa un timp, sa considere sportul o corvoada.

Daca, insa, atunci cand faci miscare, apelezi la ritmurile muzicii, toata perceptia asupra efortului fizic se poate schimba rapid in bine.

Muzica are importanta capacitate de a distrage mintea de la efortul fizic. Cu toate ca nimeni nu poate nega beneficiile concentrarii, cercetarile au evidentiat o crestere cu 15% a randamentului atletilor, daca acestia asculta muzica, deoarece se gandesc mai putin la efortul fizic pe care il fac. Interesant, nu-i asa?. De altfel, daca ne antrenam pe o melodie pe care o cunoastem si legat de care avem amintiri pozitive, vom deveni vizibil mai motivati.

Studiile au aratat ca, in cazul in care mergeti pe bicicleta insotiti de melodiile potrivite, veti capata o rezistenta sporita la efort si, implicit,va creste calitatea exercitiilor facute, dar si a respiratiei.

Alte cercetari au evidentiat faptul ca muzica pentru antrenament la sala creste considerabil motivatia. Asta, bineinteles, pe langa reducerea considerabila a strsului, o data cu depunerea de efort fizic sustinut. O stare de spirit buna ne ajuta sa depunem efort fizic de calitate.

MP3 player-ul este tehnologia care a devenit nelipsita din viata noastra de zi cu zi. Il intalnim peste tot: in parc, in metrou, in autobuz, la scoala ori pe strada. Asa ca, nu mai mira pe nimeni ca este prezent si in salile de fitness. Fie ca vorbim de diverse  melodii pentru antrenamente ori ne dorim muzica pentru alergat , melodiile potrivite ne motiveaza si ne dau o stare de bine. A apus de ceva vreme acea perioada in care, pentru a putea asculta muzica preferata, aveai nevoie de tot felul de accesorii incommode, care nu faceau decat sa sporeasca stresul, nicidecum sa te ajute sa te relaxezi. Astazi, oricine poate alcatui compilatii personalizate ce pot fi ascultate la sala, in functie de antrenamentul executat si de starea fiecaruia.

Sunt persoane care opteaza pentru muzica relaxanta, de tipul aceleia care permite mintii sa se destinda. Daca, insa, antrenamentul este unul mai solicitant, cu greutati, de exemplu, ideale sunt niste melodii mai energice, din genul hip- hop sau chiar rock.

muzica pentru antrenament

Cercetarile au aratat ca un antrenament  ca la carte trebuie sa fie alcatuit din 3 etape: pregatire, efort intens si, in cele din urma, relaxare.

Ca in orice domeniu insa, exista si un revers al medaliei. S-a descoperit ca anumite genuri de muzica reprezinta un real obstacol in demersul nostru de a face miscare intr-un mod eficient. Astfel, pentru exercitiile de relaxare si incalzire la aerobic, cea mai potrivita alegere este muzica pop.

Oricare ar fi melodiile preferate, ele pot deveni aliati de nadejde cand facem sport de placere sau, dimpotriva, miscarea ne pare a fi doar un rau necesar in lupta cu kilogramele.