Exercitiile pentru umeri sunt, la fel ca exercitiile pentru bicepsi si tricepsi, importante pentru imagine.

Ajuta la imbunatatirea fortei si a tonusului muscular. Fiind exercitii de rezistenta, ajuta la fortificarea membrelor superioare.
 

1. Impins cu haltera

Exercitiul poate fi lucrat atat din picioare cat si din sezut. Pentru greutati mari este recomandat sa se lucreze din sezut pe o banca cu spatar. Se apuca bara cu priza putin mai larga de nivelul umerilor, inspirati si impingeti bara deasupra capului pana bratele ajung intinse. Reveniti la pozitia initiala inspirand. Acest exercitiu poate fi lucrat si cu impins de la piept, pentru partea frontala a umerilor.

2. Ramat cu haltera

Acesta este un exercitiu pentru umeri si trapez. Se lucreaza din picioare, priza in pronatie si putin mai larga de nivelul umerilor, se trage bara pe langa corp pana la nivelul barbiei mentinand coatele mai sus decat bara.

3. Fluturari la cablu din aplecat

Se lucreaza din aplecat, cu picioarele departate la nivelul umerilor si putin flexate pentru stabilitate. Se apuca manerul din dreapta cu mana stanga si invers, coatele putin flexate si orientate in sus, se trag manerele in lateral pana coatele ajung la nivelul umerilor. Revenirea se face lent, printr-o miscare controlata.