Atunci cand vine vorba de fitness sau bodybuilding, e important sa iti stabilesti obiective pe care le poti obtine si sa iti doresti sa fii din ce in ce mai bun.

Motivatia este cheia succesului si pentru asta am realizat un top al celor mai impresionante trupuri.

Propune-ti mici obiective legate de planul tau de antrenament si ofera-ti recompense pentru fiecare nivel pe care il depasesti. 

1. Arnold Schwarzenegger

Fara indoiala, Arnold reprezinta figura cea mai cunoscuta si admirata din istoria bodybuildingului. “Guvernatorul” sau “Terminatorul” a inceput sa se antreneze la varsta de 15 ani, iar la 20 a castigat primul titlu de Mr Univers. A continuat sa adune alte 7 titluri de Mr Olympia. Mostenirea lui consta in mai multe carti si articole pe care le-a scris pe tema antrenamentelor.

2. Jay Cutler

Jay este un bodybuilder din categoria IFBB (Federatia Internationala de Bodybuilding si Fitness), acesta castigand titlul de Mr Olympia de 4 ori si concursul Arnold Classic de 3 ori consecutiv - in 2002, 2003 si 2004.

Cutler a inceput sa se antreneze la varsta de 18 ani, devenind al 3-lea Mr Olympia (dupa Arnold Schwarzenegger si Franco Columbu) care a castigat acest titlu in ani neconsecutivi.

3. Alicia Marie

E considerata a fi figura reprezentativa a comunitatii afro-americane din industria fitness a femeilor. Alicia a aparut pe coperta a peste 30 de reviste de fitness si de 10 ori in Oxygen, transformand-o in una dintre cele mai importante figuri din lumea fitness-ului a tuturor timpurilor.

4. Lazar Angelov

Pe Lazar Angelov il cunoastem cu totii, iar pasiunea lui pentru sport si-a pus amprenta pe trupul lui de invidiat. Lazar este un model fitness din Bulgaria care si-a descoperit pasiunea pentru bodybuilding la varsta de 18 ani.

La o inaltime de 1.82 m si o greutate de 88.5 kg, acesta este detinatorul unui abdomen de invidiat.

5. Nicole Nagrani

Nicole este un model fitness din categoria IFBB, incepandu-si cariera la varsta de doar 14 ani. In momentul in care a primit cardul pro in 2010, acesta a clasat-o in categoria profesionistilor ca fiind cea mai tanara competitoare a tuturor timpurilor.

In 2011 a castigat competitia de Bikini Olympia si apare in numeroase reviste. Ceea ce este cu totul impresionant este faptul ca toate aceste titluri le obtine in timp ce studiaza pentru medicina la Universitatea Stetson.

6. Helmut Strebl

Helmut Strebl, la peste 44 ani, este modelul fitness cu cel mai scazut nivel de grasime in corp - sub 5%. 

Acesta a castigat multiple titluri atat in Europa, cat si in SUA incepand cu anul 1995. In 2013, a castigat titlul de Campion Mondial Miami Pro Natural Bodybuilding.

7. Jennifer Nicole Lee

JNL a fost prezenta in peste 30 de reviste de fitness si a aparut in multiple emisiuni precum Oprah, CBS Early Morning Show si Inside Edition. Astfel, JNL devine una dintre cele mai cautate modele fitness din industrie.

8. Ronnie Coleman

Acest monstru al bodybuildingului a castigat 8 titluri de Mr Olympia si are la activ cele mai multe titluri din istorie in competitia IFBB – 26. Mai mult decat atat, acesta lucreaza ca politist. Fara indoiala, Ronnie este unul dintre cei mai mari bodybuilderi.

9. Greg Plitt

Te-ai intrebat vreodata cum arata G.I. Joe in realitate? Acesta se afla in persoana lui Greg Plitt. Greg nu doar ca a servit in armata SUA, acesta este considerat numarul 1 in industria modelingului fitness.

A aparut pe coperta a peste 100 de reviste, probabil si din cauza ca mentine o grasime corporala de sub 5% pe tot parcursul anului.

10. Phil Heath

Ultimul, dar nu cel din urma, Phil Heath a devenit bodybuilder in categoria IFBB pro in timp ce juca in echipa de basket a Universitatii din Denver. Reputatia acestuia este de necontestat. In prezent, el detine titlul de Mr Olympia, avand la activ 5 titluri consecutive.

Aceasta este lista propusa de noi, cu cele mai impresionante trupuri a tuturor timpurilor. Nume grele din lumea culturistilor, dar si a modelelor fitness, care au impresionat prin aparitia lor. In spatele acestora se afla o munca istovitoare, dar si rezultate pe masura.

Un corp bine definit inseamna multa munca, perseverenta, dedicare si o atitudine pozitiva.

Ce trebuie retinut? Stabileste-ti obiective realiste si mareste gradual efortul depus cu fiecare antrenament.