Proteina din zer reprezinta baza dezvoltarii masei musculare, dar, stiati ca se mai utilizeaza si in cazul pierderii in greutate?

Nu mai e nici un secret ca fara proteine este practic imposibil sa cresti in masa musculara. Insa ceea ce multi nu stiu probabil este felul in care lucreaza proteinele odata ingerate.

Proteinele din zer se digera rapid si, mai mult decat atat, scad pofta de mancare.

Acest tip de proteine au un impact pozitiv asupra hormonilor responsabili cu starea de foame si satietate in intestin si creier.

Iata motivele pentru care zerul se recomanda persoanelor care doresc sa arda grasimi.

1. Creste nivelul hormonilor responsabili cu starea de foame si satietate

Proteina din zer este alcatuita din mai multi compusi bioactivi sau molecule mici, ce exercita efecte puternice asupra organismului. Proteina Glicomacro(GMP) joaca un rol important in scaderea poftei de mancare. GMP creste secretia hormonului intestinal colecistokinina, acesta fiind si hormonul ce transmite creierului semnale de satietate.

2. Creste nivelul de energie in organism

Zerul este proteina cu cel mai mare continut de leucina, care, dincolo de rolul sau de a creste masa musculara, leucina are un impact major si asupra apetitului. Intr-un studiu publicat in Journal of Science, cercetatorii au demonstrat ca suplimentele pe baza de leucina ajuta semnificativ in arderea grasimilor.

Acest aminoacid ajuta in reglarea nivelului de glucoza din sange si grabeste recuperarea organismului dupa efort intens, actionand ca un “combustibil pentru creier”.

3. Regleaza nivelul de glucoza in sange

Foamea este o consecinta a nivelului scazut de glucoza in sange, drept urmare, trebuie sa te asiguri ca mentii un nivel normal de glucoza. Zerul are un efect deosebit in eliberarea a 2 peptide: glucagon si glucoza, acestea fiind responsabile cu mentinerea unui nivel adecvat de glucoza in sange. Spre deosebire de carbohidrati, care cresc nivelul de glucoza insa pentru o perioada foarte scurta, zerul mentine nivelul de glucoza ridicat pentru o perioada mai lunga, asigurand totodata organismului energie.

In cazul in care ideea de shake proteic nu iti surade, poti oricand sa folosesti proteina din zer in clatite, aluatul de pizza sau batoane proteice homemade. 

Sursa: bodybuilding.com