Cercetatorii au comparat nivelul cognitiv al indivizilor care practica o forma de sport cu al celor care nu practica nici un fel de exercitiu fizic. Rezultatele au fost uimitoare! Iata ce se intampla:

Practicarea unei forme de sport, sau a exercitiilor fizice iti mentine creierul tanar", este o afirmatie a cercetatorilor de la Universitatea Columbia , din Miami.

Oamenii de stiinta au realizat un studiu in baza caruia au chestionat peste 40 de persoane despre rutina lor zilnica de exercitii, dupa care, au testat abilitatile lor cognitive. Testele au fost repetate dupa 5 ani, pe aceeiasi indivizi. Rezultatele au aratat ca  desi anumite abilitati cognitive intr-adevar se diminueaza dupa varsta de 30 de ani , participantii la studiu care au practicat un sport de nivel moderat sau intens, cum ar fi jogging-ul sau inotul, au inregistrat un declin al abilitatilor cognitive mai lent, pe parcursul celor 5 ani, fata de indivizii are au dus o viata mai sedentara.

Participantii care au dus o viata mai activa, au dovedit ca aveau o memorie mai buna si o capacitate de a rationa mai rapida.

De fapt, ducerea unei vieti active, te ajuta sa iti mentii organismul cu 10 ani mai tanar, fata de o persoana care duce o viata sedentara. O posibila explicatie ar fi faptul ca activitatea fizica intensifica fluxul sanguin care ajunge la creier, alimentandu-l astfel cu oxigen si nutrienti, si eliminand toxinele.

Mai mullt,  o viata activa ne ajuta organismul sa lupte impotriva unor boli ca : diabetul, hipertensiunea, si inflamatii ale organelor, afectiuni care, pe parcursul timpului iti degradeaza neuronii.

creier 2.jpg

Neurologii isi sfatuiesc pacientii sa inceapa sa duca o viata activa, daca nu o fac deja. Este important sa ai o presiune arteriala buna. Ei sustin ca poti practica exercitii intense si benefice pentru organism chiar de acasa, utilizand diferite metode de antrenament. Aici puteti gasi cateva exemple bune.

Sursa: menshealth.com