Da!!! Pudrele proteice din zer sunt dintre cele mai cunoscute suplimente nutritive in lumea fitness-ului, insa majoritatea femeilor evita consumul acestora.

Este sau nu recomandata proteina din zer femeilor? Iata ce spun specialistii

Multe dintre femei evita consumul proteinelor crezand ca acestea se recomanda doar pentru cresterea in volum a masei musculare. Si cum putine sunt femeile care isi doresc sa aiba muschi masivi, cele mai multe evita sa consume suplimente proteice. Insa ceea ce nu stiai este ca proteina din zer este foarte buna chiar si pentru femei.

Organismul femeilor este total diferit de cel al barbatilor, acestea avand alt tip de hormoni. Din cauza testosteronului barbatii au mai multa masa musculara decat femeile si un metabolim mult mai rapid decat acestea. Asa se explica de ce proteina din zer functioneaza total diferit la barbati. Asadar, proteina din zer nu le va aduce un plus de masivitate/volum femeilor, ci mai degraba un plus de beneficii, iar despre asta vom discuta in amanunt in cele ce urmeaza. 

Scade pofta de mancare

Poftesti des la dulce si carbohidrati? Nu e nici un secret ca femeile iubesc ciocolata insa odata cu poftele vin si kilogramele nedorite si atunci ce putem face pentru a scapa de ele? Cauza pentru care simti nevoia de a consuma dulce sau carbohidrati este lipsa de proteine. Organismul tau nu primeste cantitatea necesara de proteine pentru a face fata unei zile aglomerate in care ai nevoie de energie.

Orice femeie, indiferent de greutatea pe care o detine, are nevoie de o dieta bogata in proteine. In acest caz, shake-urile proteice te ajuta sa obtii valorile nutritionale pe care nu le poti prelua doar din alimente. Odata ce incepi sa consumi suplimente proteice vei observa o schimbare radicala in dieta ta. Mai multa energie, nu vei mai pofti cu atata ardoare la prajiturile din magazine si, mai mult decat atat, vei reusi sa scapi de kilogramele care ti-au dat atatea batai de cap.

Creste nivelul de performanta

In cazul in care esti genul de femeie activa care iubeste sportul, indiferent ca vorbim de jogging, aerobic sau yoga, proteina din zer te ajuta sa obtii performanta. Activitatea fizica intensa arde proteinele pe care le consumi, iar suplimentele proteice te ajuta sa suplinesti ceea ce ai ars pe timpul zilei.

Si ce poate fi mai atragator la o femeie decat un posterior tonifiat, un corp bine lucrat la sala?!

Cercetatorii mai spun ca lipsa activitatii fizice poate conduce la cresterea nivelului de depresie.

Creste masa musculara fara a creste in volum

Unul dintre cele mai eficiente antrenamente pentru femei este antrenamentul cu greutati pentru ca te ajuta sa iti tonifiezi musculatura fara a creste in volum. In plus, te ajuta sa arzi mult mai multe calorii decat orice alt antrenament. Si cum antrenamentul cu greutati iti solicita musculatura mult mai intens decat orice alt tip de workout, proteinele sunt cele ce te vor ajuta sa te recuperezi rapid.

Arde grasimile nedorite

Nu ai fi crezut insa proteinele te ajuta sa scapi de grasimile nedorite rapid si eficient. De fapt, asta e scopul oricarei femei: sa arda grasimi si sa obtina un corp tonifiat. Proteina din zer incetineste depunerea de grasime in organism, ajutand totodata sa obtii un corp tonifiat.

 

Asadar, suplimentele proteice nu se adreseaza doar barbatilor. Femeile prezinta un risc mai mare de a dezvolta anumite afectiuni precum osteoporoza si tot lor le este mult mai dificil sa mentina o greutate corporala optima. Organismul femeilor pierde masa musculara si castiga grasime mult mai usor decat in cazul barbatilor. Doar consumul adecvat de proteina si un stil de viata sanatos contribuie la mentinerea femeilor intr-o stare fizica buna.